Termoizolatii cu polistiren, vata bazaltica, vata minerala. Tencuiala decorativa Anvelopare cladiri

  • Termoizolatii cu polistiren, vata bazaltica, vata minerala
  • Tencuiala decorativa

O casa frumoasa este frumoasa nu numai pe interior, ci si pe exterior. Bunul gust joaca intotdeauna un rol mai important decat marimea unei cladiri, iar daca arhitectura este una reusita, ar fi si pacat sa nu alegi cele mai bune materiale de constructie si decorative. Unul dintre materialele importante care asigura frumusetea exterioara a casei este tencuiala decorativa

021444_19700101023330

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu termenii, tencuiala decorativa este acel ultim strat pe care il aplicam la exteriorul cladirii. Acesta poate fi mai zgrunturos sau mai fin, de diferite culori, in functie de preferinte. Tencuiala decorativa este cea care asigura aspectul estetic al cladirii.

Pentru blocurile vechi si constructiile vechi s-au gasit de ceva vreme solutii de reabilitare termica, folosind metode si materiale, de genul izolatiilor cu polistiren, cu vata minerala sau poliuretan.

Anveloparea cu pereti sandwich de poliuretan si aluminiu, ceea ce am gasit ca solutie in urma cercetarilor, se bazeaza pe combinatia dintre rezistenta aluminiului, ductilitatea si rezistenta lui, pe puterea de izolare a poliuretanului, ca fiind cel mai bun izolator si compactarea intregului ansamblu in planse ce pot fi asamblate cu mare usurinta intre ele si apoi prinse pe exteriorul cladirilor.

Asadar, totul a pornit de la economia de energie si se stie foarte bine ca prin anvelopele cladirilor se pierde pana la 75% din energia termica.